Steunpunt

Net als ieder ander kan een student tijdens zijn studie tegen problemen aanlopen. Er gaat iets mis met je gegevens in het systeem van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), je huisbaas wil je zomaar het huis uitzetten of vraagt te veel huur voor jouw kamer, je docent heeft je tentamen kwijt gemaakt, je hebt te veel bijverdiend met je bijbaantje of dreigt je stufi kwijt te raken, om zomaar een aantal mogelijke dingen te noemen.

De VSSD heeft hiervoor een studentensteunpunt. Hier kan je terecht met al je vragen en klachten over studiefinanciering, huurrecht, onderwijsrecht en nog veel meer. Hier zitten studenten voor je klaar die veel weten over al deze onderwerpen en die je graag willen helpen je problemen op te lossen. Mail het steunpunt op steunpunt@vssd.nl, vragen worden binnen 5 werkdagen beantwoord. Liever direct telefonisch contact? Bel het steunpunt op 015-2782057 iedere woensdag ochtend van 9:30 tot 13:00. 
 

Adres & Openingstijden

Het Steunpunt is alleen bereikbaar via telefoon en email. Iedere woensdag van 09:30 tot 13:00 is het Steunpunt bereikbaar op 015 2782057, daarbuiten krijg je iemand van het bestuur aan de lijn. Zij weten vaak ongeveer wat je opties zijn maar zullen je bijna altijd vragen om een mail naar het Steunpunt te sturen omdat het Steunpunt over veel meer kennis beschikt. Het Steunpunt is te mailen op steunpunt@vssd.nl, zorg dat je dan zoveel mogelijk documentatie en informatie geeft over je probleem.

Woonproblemen en de Huurcommissie

Kan een huisbaas je zomaar je kamer uit zetten wanneer hem/haar dat uitkomt? Lekt je kamer? Denk je dat je veel meer betaalt dan je zou moeten? Het steunpunt heeft een hoop expertise op het gebied van huisvesting en huurrecht. Wij kunnen je helpen om een procedure te starten bij de huurcommissie.
Lees hier verder...

Informatie over Huurrecht

De VSSD heeft veel informatie over huurrecht beschikbaar in de vorm van een reader. Deze reader “Hufters en huurbazen” hoort bij de gelijknamige cursus die door de Vereniging voor Studie- en Studentenbelangen te Delft, de VSSD, wordt gegeven tijdens de Kamerzoekdagen in Delft. De Kamerzoekdagen worden georganiseerd door de studentenvereniging De Bolk en de VSSD en hebben als doel om aankomende eerstejaars studenten wegwijs te maken in het vinden van een kamer in Delft.
Lees hier verder...

Tijdelijke Onderhuur

De eerste kamer voor veel eerstejaars studenten is een kamer in onderhuur. Ze gebruiken deze kamer dan als een soort springplank naar een permanente kamer. Maar wat is onderhuur nu precies, en is het eigenlijk wel toegestaan?
Lees hier verder...

Onderwijsrecht

Worden je tentamens te laat nagekeken? Loopt je buiten jouw schuld studievertraging op, of wordt afstuderen je onmogelijk gemaakt? Vragen over je Bindend Studie Advies of Harde Knip, wat nu?

Mail het steunpunt op steunpunt@vssd.nl. Wij weten raad, zoeken het uit of verwijzen je door naar een instantie die het antwoord wel heeft op al jouw vragen over onderwijsrecht.

Dienst Uitvoering Onderwijs

Je bent het niet eens met een beslissing van de DUO en wilt bezwaar maken. Of je hebt teveel bijverdiend, wat kan je nu het beste doen? De DUO komt op studenten vaak over als een onbuigzame bureaucratische organisatie maar vaak blijkt het toch nog mogelijk alle problemen op te lossen.
Lees hier verder...