Museum van Onderwijsbezuinigingen

Wist jij al dat je te veel collegegeld betaalt? Vanwege minister Plasterk (toen hij nog onderwijs deed) is het collegegeld vanaf 2009 ieder jaar met 22,- omhoog gegaan. Plus inflatie. Dat lijkt misschien niet veel, maar in totaal gaat het om 446 euro in 10 jaar. Dat geld zou geïnvesteerd worden in onderwijs, maar niemand die precies kan vertellen waar het naartoe is gegaan. Ondertussen wordt de verhoging van het collegegeld niet terug gedraaid en betalen studenten dus de rekening voor falend overheidsbeleid. Straks kost het in Nederland meer dan 2000,- euro om te studeren, dat is al meer dan een gemiddeld maandinkomen. En niemand die weet hoe hoog het nog gaat worden!

Politieke partijen beloven in hun verkiezingsprogramma’s het collegegeld niet verder te verhogen en te investeren in onderwijs. Maar ze verbreken hun beloftes als ze geen einde maken aan de plaag van Plasterk. Steun de campagne en houd politici aan hun woord!

Kom op 11 april naar de opening van het Museum van Onderwijsbezuinigingen. Maak een reis door de geschiedenis van de Nederlandse bezuinigingspolitiek. Vind gebroken beloften terug, zie hoeveel beter je ouders het hadden in hun studententijd en aanschouw hoe het onderwijs jaar na jaar duurder werd. 35 jaar bezuinigingen: we brengen het allemaal in beeld.
Met deze actie roepen we de politiek op om het tij te keren. Laten we de politiek oproepen nu eindelijk te investeren in onze studies. Want het is tijd voor onderwijs! Voor meer informatie, check het Facebook event.

Posted in Inkomen and tagged , , .