Speeddateavond enorm succes!

PERSBERICHT

Op woensdagavond 6 december hebben TOPdelft, studentenvakbond VSSD en de lustrumcommissie van het DSC in het kader van het Stadsmakerspodium een speeddateavond georganiseerd voor studenteninitiatieven, maatschappelijke organisaties en geïnteresseerde Delftenaren. Met een opkomst van ruim 80 mensen overtrof het succes de verwachtingen van de drie organisaties. “Het Prinsenkwartier bruiste de gehele avond van alle positieve energie en gesprekken. Precies zoals wij het voor ons zagen!” – Sophie Kuijpers & Anniek Wiltink, Lustrumcommissie DSC.

Door de verschillende speeddaterondes kreeg iedereen de kans om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te komen binnen de beperkte tijd. Posters en flyers werden uitgebreid uitgelegd, deelnemers penden fanatiek mee met alle nuttige tips die over tafel vlogen en de visitekaartjes werden volop uitgewisseld.

Na een uur vol speeddates werd het programma afgesloten door een open gesprek met Elma Lutz van het Goede Buren project van de TU Delft en drie studenten van het bestuur van het online platform: StudentenVrijwilligerswerkDelft. Beide partijen hebben een website ontwikkeld waar studenteninitiatieven en andere maatschappelijke organisaties op te vinden zijn. Beide partijen zijn opzoek naar uitbreiding en verspreiding. Beide partijen hebben ieder een uitgebreid maar zeer verschillend netwerk. “Dit was voor ons de perfecte invulling van ons Stadsmakerspodium. Deze samenwerking kan ook in de toekomst heel vruchtbaar zijn.” – Nelly de Ridder, TOPdelft.

De avond werd gezamenlijk afgesloten door opgedane ervaringen te delen. Zo waren verschillende bewoners verrast door het grote aantal mooie studenteninitiatieven. Ook werden de laatste tips, ervaringen en verwachtingen uitgesproken. Spontaan initieerden een stel Delftenaren de ambassadeur: mensen met een uitgebreid netwerk die studenteninitiatieven en andere maatschappelijke organisaties op weg willen helpen. De aanmeldingen volgden direct. De volgende stap is nu te kijken hoe deze netwerken ingezet kunnen worden om samen nog meer mooie dingen te bereiken. Aan enthousiasme was in ieder geval geen gebrek. “Ons doel is bereikt. Dit gloednieuwe initiatief is daar het perfecte voorbeeld van.” – Jannieke Simons, studentenvakbond VSSD

Posted in Evenement and tagged , , , , , , , , .