Bestuur 53

Peter Vinke

Mijn naam is Peter Vinke, ik ben 21 jaar oud en dit jaar de voorzitter van de VSSD. Momenteel ben ik vierde jaars student, in de drie jaar hiervoor heb ik mijn bachelor technische natuurkunde gehaald. Behalve studeren, spreek ik graag af met mijn vrienden en ga ik af en toe sporten (al is daar dit jaar nog weinig van terecht gekomen). Voor mijn minor ben ik trouwens voor een semester naar Vancouver, Canada geweest om economie te studeren.

Bij de VSSD houd ik me bezig met politiek en de verdere lobby. Dit betekent dat ik afspreek met bestuurders en Kamerleden om de belangen van de Delftse student onder de aandacht te brengen. Ik was voor dit jaar al sterk geïnteresseerd in politiek en het is leuk om het nu ook van dichtbij mee te maken. Soms is het ook belangrijk dat niet alleen bestuurders, maar ook het grotere publiek op bepaalde onderwerpen gewezen wordt. Hiervoor hebben we contact met de pers, soms landelijk en soms lokaal, dit doe ik samen met Martijn. Behalve deze heb ik ook een aantal interne taken, die met het bestuur, bedrijf en personeel te maken hebben.

Voorzitter

Politiek & Maatschappij
E-mail: voorzitter@vssd.nl
Telefoon: 015 278 1771

Ruben Bes

Ik ben Ruben Bes, 23 jaar en student Technische Informatica. Ik wilde al tijden iets naast mijn studie doen, en bij VSSD kreeg ik de perfecte kans hiervoor. Dit jaar ben ik de secretaris van de VSSD, en dat is meer werk dan wat mailtjes beantwoorden en afspraken plannen. Eigenlijk houd ik me vooral bezig met wat er bij de VSSD intern allemaal speelt, dat heeft voornamelijk met het bedrijfsdeel van de vakbond te maken. Ik ben veel tijd kwijt aan de winkel, uitgeverij en het praten met het personeel. Verder houd ik me bezig met alle digitale kanten van de VSSD.
Gelukkig ben ik ook nog extern bezig. Ik ben op de hoogte van alles rond het inkomen van de student, maar ook van huisvesting. Binnen Delft maar ook bij de LSVb kaart ik samen met Maria problemen met huisvesting aan en probeer ik oplossingen hiervoor te vinden.

Secretaris

Inkomen & Huisvesting
E-mail: secretaris@vssd.nl
Telefoon: 015 278 8977

Wietse Kruijsse

Mijn naam is Wietse Kruijsse en ik ben 22 jaar oud. Dit is mijn vierde jaar als student in Delft, ik heb afgelopen jaar mijn bachelor Technische Bestuurskunde afgerond en ik zet me nu een jaar fulltime in als bestuur van de VSSD. Naast mijn studie en nu bestuursjaar zie ik regelmatig mijn vrienden en huisgenoten en ben ik actief bij C.S.R. Ik probeer ook tijd te maken om regelmatig te korfballen en te fietsen.

Bij de VSSD ben ik penningmeester en commissaris onderwijs wo en landelijk. Ik beheer de financiën van de vakbond, ik voer regelmatig een financieel overleg met de medewerkers en ik ben verantwoordelijk voor de financiële situatie van het bedrijf en de vakbond. Op het onderwijsgebied maak ik me sterk voor de dossiers die spelen op de TU Delft, zoals het capaciteitstekort, het Engelsniveau van docenten en de matching en selectie in de bachelors. Daarnaast is de VSSD aangesloten bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en daar vertegenwoordig ik de Delftse studenten op landelijk niveau. Onderwerpen die speelden waren het leenstelsel, de OV-studentenkaart en recentelijk de hoogte van het collegegeld.

Penningmeester

Onderwijs wo & Onderwijs Algemeen (LSVb)
E-mail: penningmeester@vssd.nl
Telefoon: 015 278 4200

Martijn Heufke Kantelaar

Mijn naam is Martijn, ik ben 22 jaar. Afgelopen studiejaar heb ik de bachelor Civiele Techniek nominaal afgerond. Aangezien ik niet meteen wilde doorstromen naar mijn master, koos ik voor een jaar studentenvakbond! In mijn vrije tijd kijk ik graag een goede serie, eet ik graag met en ben ik graag bij mijn jaarclub van Sint Jansbrug, fiets ik een stuk op mijn racefiets of stap ik in de roeiboot bij H.S.R.V. Pelargos.

Dit jaar ben ik bij de VSSD Vicevoorzitter en Commissaris Onderwijs hbo en landelijk. Als vicevoorzitter ben ik bezig met de pers (samen met Peter), zit de bestuursvergadering voor en check met mijn mede-bestuursgenoten of alles nog lekker loopt. Daarnaast houd ik mij bezig met de hbo instellingen in Delft, dit zijn de Haagse Hogeschool en Inholland. Ik voer gesprekken met de studieverenigingen, studenten en personeelsleden. Een van de dossiers waar die gesprekken o.a. over gaan is de versterking van de medezeggenschap. Waar Wietse hierboven schreef over de LSVb, ben ik de contactpersoon voor het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).  Daar behartig ik de belangen van alle Delftse studenten (wo en hbo). Daar heb ik het bijv. over verengelsing, masterselectie en de besteding van leenstelselgelden. Naast de onderwijsportefeuille heb ik samen met Wietse de VSSD Trainingsdag 2016 georganiseerd, help ik mee met de organisatie van de KamerZoekDagen 2017 en andere evenementen. Tenslotte houd ik mij bezig met de bedrijfsmatige kant van de VSSD. Kortom een gevarieerd takenpakket!

Vicevoorzitter

Onderwijs hbo & Onderwijs Algemeen (ISO)
E-mail: hbo@vssd.nl
Telefoon: 015 278 8779

Maria de Vries Robbe

Ik ben Maria de Vries Robbe, 22 jaar en vijfdejaars student aan de TU Delft. Dit jaar doe ik fulltime bestuur bij de VSSD, mijn functie is Commissaris Extern. Naast het aanspreekpunt van de Delftse Student houd ik me inhoudelijk bezig met alles omtrent studentenhuisvesting in Delft. Ook op landelijk niveau zorgen we ervoor dat studentenhuizen toegankelijk en betaalbaar blijven. Hiernaast houd ik me ook bezig met de algemene promotie en ben ik QQer van twee commissies, namelijk de promotie- en Orakelcommissie. De promotiecommissie organiseert jaarlijks twee promoweken en maakt alle promomateriaal die de VSSD nodig heeft. De Orakelcommissie maakt 4 keer per jaar het ledenblad, hier staan veel van onze bezigheden en handige weetjes in. Naast deze twee commissies begeleid ik ook het Steunpunt, zij krijgen ongeveer 15 juridische vraagstukken maandelijks.
Wat ik leuk vind aan de VSSD is dat elke dag anders is, er is veel vrijheid in wat je kan doen in een jaar. Ook vind ik het fijn dat er een goede balans is in de tijd die ik intern besteed aan de VSSD en de tijd die ik aan externe afspraken heb.

Commissaris Extern

Huisvesting & Promotie
E-mail: extern@vssd.nl
Telefoon: 015 278 4200